Petak, 22 listopada, 2021

Najezda zmija BiH: U centru Srebrenika ubio opasnog poskoka

Nemojte propustiti

O najezdi zmija u našoj državi Bh-index portal je već ranije pisao, a da se ovi gmizavci često uočavaju i na mjestima na kojima ne bi trebali potvrđuje i pisanje Dnevnog avaza. Naime, prema pisanju pomenutog lista, jučer oko 13.30 sati opasni poskok uočen je u samom gradskom centru Srebrenika.

Enver Hasanbegović (Foto: Dnevni avaz)
Enver Hasanbegović (Foto: Dnevni avaz)

Kako ističu očevici, zmija se iz kruga Dječjeg obdaništa popela na metalnu ogradu visoku skoro dva metra, a potom je pala na asfaltnu podlogu uske ulice koja od Doma kulture vodi prema Pošti. Uplašeni brojni prolaznici su se razbježali i sklonili u obližnje zanatske radnje, a sretnu okolnost predstavlja i to što su se mališani koji se često igraju u krugu Dječjeg obdaništa u to vrijeme nalazili u zgradi ove ustanove, prenosi Dnevni avaz.

Na svu sreću u blizini se zatekao Enver Hasanbegović, vlasnik obližnje ugostiteljske radnje, koji je podesnim predmetom uspio usmrtiti opasnu zmiju, koja je pokušala da se sklonije u uske kanalizacione otvore pored ulice. Poznavaoci zmija ističu da je veoma čudno što se poskok pojavio u centru grada, jer su staništa ove vrste opasnih zmija, uglavnom, nalaze na kamenitim područjima izvan urbanih naselja.

VEZANO: Duga skoro tri metra: Pogledajte ogromnu zmiju snimljenu kod Bihaća

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo