Srijeda, 22 ožujka, 2023

Najkraći let avionom uz povoljan vjetar traje 47 sekundi

Nemojte propustiti

Najkraća avio linija na svijetu, malena ruta između dva zabačena britanska otoka, proslavila je u ponedjeljak svoju milionitu putnicu.

Let dug 2,7 kilometara između otoka Westray i Papa Westray Orkneyskih otoka, sjeveroistočno od Škotske, drži Guinnessov rekord kao najkraća avio linija.

Let avionom tipa Britten Norman Islander koji ima osam sjedala traje dvije minute, a uz povoljne vjetrove samo 47 sekundi.

Dio je rute koja povezuje glavni grad Orkneyskog otočja Kirkwall s ostalim naseljima na arhipelagu.

Škotska regionalna avionska kompanija Loganair leti na toj ruti od 1967., a u ponedjeljak je buketom cvijeća nagradila svoju vjernu putnicu Anne Rendall. Službenica Škotske kraljevske banke letila je tom kompanijom više od 10.000 puta, obilazeći otočna naselja i rješavajući njihove bankovne poslove.

“Ruta je dragulj u našoj mreži i poznata je širom svijeta”, rekao je direktor kompanije Jonathan Hinkles, ističući da je od ključne važnosti za život ljudi na tom području.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo