Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Najmlađa “Jokerova” žrtva imala svega šest godina

Nemojte propustiti

CNN prenosi da je mrtvozornik okruga Araphoe identificirao je žrtve pucnjave na premijeri novog nastavka “Batmana” u kino dvorani u Coloradu koja se dogodila u petak.

U pucnjavi je ubijeno 12, a ozlijeđeno još 58 osoba. Napadač nije birao žrtve – najstarija je imala 51, a najmlađa svega šest godina, potvrdio je mrtvozornik. U njegovom izvještaju također stoji kako je smrt svih žrtava povezana sa zadobivenim prostrijelnim ranama.

Jedna je od žrtava krvoprolića na projekciji filma bila je i novinarka koja je nedavno preživjela pucnjavu u Torontu, rekao je medijima njen brat.

Naime, Sportska blogerica Jessica Ghawi, poznatija kao Jesicca Redfield, smrtno je ranjena kad je napadač počeo pucati po gledateljima ponoćne premijere. Nedugo prije smrti blogala je o tome kako je preživjela pucnjavu u trgovačkom centru Eaton u Torontu u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a nekoliko ih je bilo ranjeno. “Saznala sam kako je krhak život . Vidjela sam strah na licu osobe pokraj mene i žrtvu besmislenog zločina. Podsjetila sam se kako nikad ne znamo kad će naši životi na zemlji završiti . Ne znamo kad ćemo udahnuti posljednji dah”, napisala je tada na svom blogu.

James Holmes put od pristojnog mladića do ubojice prošao je u samo godinu dana. Naime, u posljednje se vrijeme počeo ponašati čudno, posjećivao je pornografske internetske stranice, a uzimao je i drogu.

Policija, naime, vjeruje da je postao duboko opsjednut filmovima o Batmanu, a neki izvori tvrde da je postao ovisan o narkotiku Vicodin, koji je pronađen u krvi Heatha Ledgera, glumca koji je glumio Jokera. Ledger je umro od predoziranja 2008. godine.

Američki predsjednik Barack Obama danas će posjetiti Auroru u Coloradu, gdje će se sastati s obiteljima žrtava. Obama, koji će tijekom trodnevne turneje od ponedjeljka do srijede posjetiti zapad Sjedinjenih Država, već će danas poslijepodne otputovati u Auroru, gdje će se “sastati s obiteljima žrtava pokolja i s čelnicima mjesnih vlasti”, piše u priopćenju ureda američkog predsjednika.

Policija je sinoć napokon uspjela ući u stan ubojice Jamesa Holmesa te deaktivirati sve eksplozivne naprave. Policiji su u pregledu stana pomoć pružili FBI-evi stručnjaci jer je stan bio prepun smrtonosnih zamki.

Ukupno je u stanu pronađeno oko 30 eksplozivnih naprava koje su bile kućne izrade. Navodno je deaktivacija prve bombe uzrokovala deaktivaciju svih smrtonosnih zamki koje su bile postavljene u stanu.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo