Srijeda, 8 prosinca, 2021

Najnovija odluka Kriznog štaba: U Federaciji ukinuta zabrana kretanja starijima i maloljetnicima

Nemojte propustiti

Osim što je dozvoljeno kretanje starijih i maloljetnika, dozvoljen jei rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i bibliotekama.

Federalni štab Civilne zaštite donio je odluku kojom od sutra prestaje važiti naredba ograničavanja kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Osim toga, Federalni štab CZ danas je donio odluku da se u zatvorenom prostoru, u objektima kojima je dozvoljen rad, mora osigurati prostor od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja se unutra nalazi, a broj osoba nije ograničen.

Također, dozvoljen je rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i bibliotekama.

Novom narednom omogućen je trenažni proces sportistima, kojima je rad u prethodnom periodu bio zabranjen zbog pandemije koronavirusa.

Osim trenažnog procesa seniora, dozvoljen je rad i rekreacijskim centrima.

Podsjetomo, danas je ista odluka usvojena i u drugom bh. entitetu.

Ukinuta je zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, odlučeno je na sjednici entitetskog Štaba za vanredne situacije.

– Osobe starije od 65 godina mogu slobodno da se kreću – rekla je na konferenciji za novinare ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo