Nedjelja, 11 travnja, 2021

Najopasnija zmija u BiH: Pogledajte kako izgleda usporeni snimak napada poskoka

Nemojte propustiti

Poznati trebinjski planinar Igor Škero često prilikom uspona zabilježi svoje susrete sa poskokom, najopasnijom zmijom na našim prostorima

Sada je objavio dva snimak. Na jednom je usporeni snimak napada poskoka, u ovom slučaju na kameru. A drugi snimak je lagano kretanje poskoka po stijeni po hladnom vremenu.

Inače, poskok je najopasnija i najveća europska otrovnica. Ženke narastu oko 60 cm, a mužjaci mogu narasti do 100 cm. U nekih je vrsta zamjetna razlika u boji između mužjaka i ženki. Mužjaci su pepeljasto sivi, a ženke su najčešće smeđe, sivosmeđe ili crvenosmeđe. Na leđima se nalazi “cik – cak” linija koja je u nekih vrsta izlomljena, te čini rombove. Na vrhu poskokove njuške nalazi se mali roščić.

Poskok se hrani gušterima, malim glodavcima i pticama. Pari se u proljeće, a u jesen ženka okoti 3 – 10 živih mladih. Nije agresivan a ako se uznemiruje počinje ciktati i bježi. Često ga se tereba jako uznemiriti da bi ugrizao. Ako dođe do ugriza, potrebno je potražiti liječničku pomoć, jer je poskok otrovan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo