Petak, 25 lipnja, 2021

Najstarija majka na svijetu: Rodila sa 69 godina i nada se da će dočekati udaju svoje kćerke

Nemojte propustiti

Nakon poroda imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mjesta. S jajnika su joj odstranili cistu veličine naranče. Nakon operacija nije se oporavila i svakodnevno je pila lijekove protiv bolova.

Indijka Rajo Devi Lohan iz Baddhu Pattija došla je na naslovne stranice medija širom svijeta nakon što je kontroverznom umjetnom oplodnjom postala najstarija majka na svijetu. Zatudnjela je sa 69, a rodila sa 70 godina.

Kritičari su govorili kako je, osim što je riskirala svoj život, svjesno osudila kćer Naveen na patnju jer će rano ostati bez roditelja, piše Daily Mail.

Nakon poroda imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mjesta. S jajnika su joj odstranili cistu veličine narandže. Nakon operacija nije se oporavila i svakodnevno je pila lijekove protiv bolova.

Najstarijamajka

Sada, pet godina kasnije, Rajo je, kako kaže jača nego ikada i ima razloga za život. Krhka majka vjeruje kako će je ta želja držati na životu do kćerine udaje s 15 godina.

Najstarijamajka2

– Naveen je jedini razlog zašto živim unatoč bolesti. Ona je Božji dar i ne želim umrijeti dok je ne udam – rekla je.

Liječnik, koji je Rajo savjetovao da miruje nakon poroda, u međuvremenu je umro, a ona ga nije poslušala i sada je bolje. Ne brine se za Navven nakon svoje smrti. Ima gomilu rođaka koji će brinuti o njoj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo