Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Najstariji penzioner u RS-u ima 103 godine, 80 godina koristi porodičnu penziju

Autor:Srna

Nemojte propustiti

U matičnoj evidenciji korisnika prava Fonda je zaključno sa 30. junom 273.300 penzionera, od kojih više od 52.200 živi van entiteta Republika Srpska.

Najstariji korisnik starosne penzije u Republici Srpskoj ima 103 godine i porodičnu penziju kao dijete sa invaliditetom koristi već 80 godina, rekao je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Mladen Milić.

Jedan od korisnika prava na invalidsku penziju u penzijskom fondu Srpske koristi to pravo od 1958. godine.

“Iz godine u godinu imamo trend rasta dužine korištenja prava na penziju koji trenutno iznosi 17,5 godina prosječno za svih 273.300 korisnika prava, što je za gotovo dvije godine više u posljednje dvije decenije”, kaže Milić.

On je dodao da je mnogo faktora koji utiču na to, a naveo je izuzetno veliki napredak medicine u liječenju svih bolesti, napredak tehnologije, poboljšanje uslova rada i komforniji način života.

Prema Milićevim riječima, u matičnoj evidenciji korisnika prava Fonda je zaključno sa 30. junom 273.300 penzionera, od kojih više od 52.200 živi van Republike Srpske.

Direktor Fonda ističe da je u Jedinstvenom registracionom sistemu evidentirano više od 323.500 osiguranika Fonda PIO Republike Srpske i taj broj se mijenja iz dana u dan, zadržavajući pozitivan trend postepenog rasta.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo