Utorak, 18 svibnja, 2021

Najveća akcija besplatne sterilizacije pasa u BiH

Nemojte propustiti

Dogs Trust BH će od 30. maja do 30. juna u Sarajevu i Istočnom Sarajevu na 10 veterinarskih klinika provesti akciju besplatne sterilizacije vlasničkih i uličnih pasa pod sloganom „Bolje je – za zdravije i sretnije pse, za lokalnu zajednicu”.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Cilj akcije je sterilizacija 3.000 pasa da bi se spriječilo rađanje gotovo 30.000 neželjenih kučića.

Dogs Trust ohrabruje vlasnike pasa da ih sterilišu, dok će hvatači imati zadatak da vrate pse lutalice na mjesto svog originalnog staništa nakon sterilizacije i osnovnog medicinskog tretmana.

Zaštitno lice kampanje je glumac Enis Bešlagić koji je i sam vlasnik psa i koji na ovaj način želi da skrene pažnju javnosti o nužnosti rješavanja problema ogromnog broja pasa lutalica u BiH.

Tokom akcije, građani će se o mogućnostima sterilizacije pasa moći informisati putem telefona 033 83 76 49 i na Facebook stranici Dogs Trust BH (www.facebook.com/DogsTrustBiH)

Također, od 30. maja će biti pokrenuto takmičenje za najsretnijeg sterilisanog psa, tako što će građani imati priliku da šalju fotografije svojih sterilisanih pasa.

Po zvršetku akcije, biće proglašen najsretniji i najzdraviji pas na našem području.

Dogs Trust BH podsjeća da je sterilizacija humani način smanjenja broja pasa lutalica i velikog broja neželjenih okota. Sterilisani psi su manje bučni i nametljivi, bez agresivnog ponašanja kod ženkih koje žele da zaštite svoje kučiće.

S obzirom da su sterilisani psi vakcinisani i izlječeni od parazita samim tim će biti zdraviji kada budu vraćeni u svoje prirodno stanište, saopćeno je iz PR agencija za Dogs Trust BH “Propaganda”.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo