Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Najveća noćna mora vožda iz Laktaša: Moskva je udarila kad se najmanje nadao, ovo je brutalna osveta za skandal s ikonom…

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Novi osvrt u vezi s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini u cjelosti prenosimo s bloga banjalučkog novinara Slobodana Vaskovića:

1. Rusija je postala, od 14.12.2020., noćna mora No 1 Milorada Dodika.

2. Počelo je tako što ga je Sergej Lavrov elegantno, ali brutalno, samljeo u akciji “Gvozdena njuška”, čija je okosnica ukradena Ikona Svetog Nikole iz Luganska, koju je Dodik poklonio Ministru inostranih poslova Rusije, a ovaj je vratio deset dana kasnije, zahtijevajući međunarodnu istragu.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

3. Cijelu igru sa Ikonom i “Božijom Voljom”, u kojoj je Dodik satrven, osmislili su i realizovali Rusi, uz malu pomoć Dodikovih Kumova i najbližih prijatelja.

4. Na taj način Dodik je kažnjen za potpisivanje ANP-a, koji znači siguran put BiH u NATO, čemu se Rusija oštro protivila. Dodik im je obećao da neće potpisati ANP, dobijao zbog toga podršku godinama, a onda ih izigrao.

Pokušao je da se vrati u igru obećanjima o opstrukcijama, njihovim provođenjem, ali čini se uzalud.

5. Rusija mu nije oprostila!

6. Nakon satiranja “Božijom voljom” nastavljeno je mrvljenje Dodika ovozemaljskim stvarima, a posljednji u nizu teških udaraca iz Moskve je da su ga Baćuške bacile sa kruške, zabranom uvoza te voćke iz Republike Srpske.

7. Federalna služba za veterinu i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije objavila je informaciju o privremenoj obustavi izvoza kruške sa teritorije Republike Srpske u Rusiju.

8. Informacija je objavljena 23.01.2021. godine, a odluka je stupila na snagu 25.01.2021. godine.

9. Tim povodom, 25.01.2021., održan je sastanak ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisa Pašalića, direktora Uprave za zaštitu zdravlja bilja BiH Gorana Perkovića i glavnog republičkog poljoprivrednog inspektora Dragana Mataruge.

10. Štošta su oni zaključili na tom sastanku, “od spremnosti na preduzimanje svih mjera” do snishodljivog i puzajućeg da RS u “potpunosti razumije i podržava mjere fitosanitarne inspekcije Ruske Federacije kojima se štiti domaća poljoprivredna proizvodnja i domaće tržište”.

11. Međutim, najvažnija vijest sa tog sastanka jeste da mu nisu prisustvovali “predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH, koji su zbog novonastalih okolnosti otkazali svoje prisustvo”.

12. Nedolazak Ruskih diplomata najmanje veze ima sa kruškama, ali je itekako snažna poruka Dodiku da su kod njega utvrdili “prisustvo karantinski štetnog organizma uzročnika smeđe truleži /Monilinia fructicola /Winter/ Honey/“ i da smatraju da će ta trulež tek da se raširi.

13. Nedolaskom su Ruske diplomate potvrdile i da im “smeđa trulež” sve više smeta, kao i spremnost da je skroz uklone.

14. Prestravljeni Dodik, koji je, zbog panike, duže od mjesec dana potpuno van sebe i ponaša se, najblaže rečeno, luđački, očito je vrlo svjestan poruka o “smeđoj truleži” koja znači samo jedno – Ruska Federacija nastavlja sa njegovim odvlačenjem na političku deponiju, čas ga lomeći, čas ga bacajući…

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo