Subota, 27 studenoga, 2021

Najveći europski autoklub je lagao: Glasovanje o automobilu godine bilo je frizirano

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Njemački autoklub ADAC ispričao se nakon što su čelnici kluba priznali da su manipulirali podacima istraživanja o Nijemcima omiljenom automobilu.

Prošli tjedan ljutito su opovrgnuli izvješće Sueddeutsche Zeitunga koje je pokazalo da je glasovanje čitatelja o omiljenim automobilima u Njemačkoj provedeno u mjesečnom magazinu ADAC-a frizirano.

No, potom je šef Odjela za komunikaciju ADAC-a, Michael Ramstetter potvrdio manipulaciju odgovorima i dao otkaz.

Kazao je da su prikazali veći broj glasova čitatelja no što su ih imali, ali da poredak automobila nije promijenjen. Vokswagenov Golf bio je pobjednik u zadnjem glasovanju.

Ramstetter je “priznao da je na nevjerojatno drzak način manipulirao brojem glasova čitatelja ove godine i, kako kaže, i u prethodnim godinama”, izjavio je generalni direktor ADAC-a Karl Obermair na konferenciji za novinare u Muenchenu.

Dodao je da je Ramstetter preuzeo potpunu odgovornost za ono što se dogodilo, no nije otkrio koji su bili motivi bivšeg šefa Odjela za komunikaciju.

Umjesto 34.000 glasova, koliko su prvotno objavili, samo je 3,400 članova ADAC-a glasovalo za Golf.

Također je priznao da je falsificirao rezlutate u dvije prethodne godine, 2013. i 2012.

ADAC je najveći europski autoklub, tvrde da imaju više od 18 milijuna članova kojima nude pomoć na cesti, testove sigurnosti automobila i druge servise.

(Jutarnji list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo