Četvrtak, 25 travnja, 2024

Nakon 17 godina mu vratili novčanik pun deviza

Preporučeno

Sedamnaest godina putovao je jedan novčanik preko državnih granica, te od Zagreba do Rijeke, da bi se – sa svim svojim sadržajem – netaknut vratio vlasniku Đuri Orliću

novacNovčanik bez kojeg je ostao nakon što ga je ostavio na željezničkom kolodvoru u Trstu 1996, Opatijcu Đuri Orliću je prije nekoliko dana vratila riječka policija. U njemu nije ništa nedostajalo!

Sedamnaest godina putovao je jedan novčanik preko državnih granica, te od Zagreba do Rijeke, da bi se – sa svim svojim sadržajem – netaknut vratio vlasniku Đuri Orliću, prenosi Oslobođenje.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

“Na željezničkom kolodvoru mi je ostao na telefonskoj govornici. Možda minuta je prošla kad sam se sjetio da mi je ostao tamo, nisam ni par stotina metara prošao, ali dok sam se vratio po njega – više ga nije bilo”, objašnjava za Novi list Orlić, koji je skupa s novčanikom izgubio i pravo “malo bogatstvo” koje je u 17 godina poprilično izgubilo na vrijednosti. Štoviše, većina se valuta i povukla s tržišta.

“Pred par dana zovu moju ženu iz riječke policije da dođe po izgubljeni novčanik. A ona se čudi – kakav novčanik, pa ništa nije izgubila? Ali, bili su i njeni dokumenti s mojima i tako smo sve to preuzeli u Rijeci, nakon 17 godina, u sobi sa sretnim brojem 13”, našalio se Orlić.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

“Sve što sam imao, to mi je vraćeno. Vozačka dozvola moja i ženina, osobna karta moja i ženina, slika sina koju sam tek bio stavio u novčanik, na slici ima sedam ili osam godina, a danas je odrastao momak sa 25… I novci su ostali – 140 kuna, 150 maraka, 841 tisuća lira i jedan dolar. Marke sam uspio zamijeniti, ali lire nitko ne želi promijeniti, pa sam na čudu što s njima”, kaže Orlić.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Osim što je na čudu gdje sada sa starim valutama, muči ga i pitanje – šta se događalo s novčanikom punih 17 godina? Nestanak novčanika odmah je prijavio policiji, ali rekli su mu da ništa nisu našli. Dva mjeseca nakon nestanka ponovo je po Trstu tražio izgubljeni novac, ali bezuspješno.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas