Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Nakon 30 godina uvodi se let Beograd – Chicago, evo koliko košta karta

Nemojte propustiti

Od 9. decembra Air Serbia uspostavit će jednom sedmično i izravnu liniju između Beograda i Tianjina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia uspostavit će od sredine maja 2023., poslije više od tri desetljeća, izravne letove Beograd-Chicago, objavljeno je danas, a od decembra će nakon dva desetljeća krenuti i avioveza s Kinom, piše Index.

Do 11. juna avioni Airbus A330 letjet će dva puta sedmično – srijedom i subotom, a od 12. juna  tri puta – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

640 eura za povratnu kartu

Let će trajati oko 11 sati, karte su već ponuđene u online prodaji, a početna cijena od 640 eura za povratni let uključuje i sve takse, objavila je kompanija Air Serbia.

Od 9. decembra Air Serbia uspostavit će jednom sedmično i izravnu liniju između Beograda i Tianjina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Posljednja izravna aviolinija iz Beograda u Kinu zatvorena je u listopadu 2000. godine, kada je tadašnji Jugoslavenski aerotransport (JAT) posljednji put letio za Peking.

Srbijanski avioprijevoznik našao se od početka ruske invazije u Ukrajini na meti kritike zbog izravnih letova za Moskvu, nakon što su Europska unija i zapadne zemlje uvele sankcije Kremlju, uključujući i obustave zračnog prometa. Air Serbia je održala liniju Beograd-Moskva s dva leta dnevno.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo