Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Nakon 4.700 kilometara pješačenja, Senad Hadžić ušao u Saudijsku Arabiju

Nemojte propustiti

Senad Hadžić, koji je na hadž krenuo 10. decembra prošle godine, prešao je i posljednju granicu na svom putu prema Mekki i Medini, onu između Jordana i Saudijske Arabije.

Senad u Saudijskoj ArabijiNakon sedam mjeseci i deset dana koliko je do sada proveo na “Putu svjetlosti”, Hadžić se suočio sa mnogobrojnim problemima. Prošao je ratne zone, pustinje, imao zdravstvenih problema, nestajalo mu je novca ali, kako kaže, uvijek je nailazio na dobre ljude koji su mu pomagali kad mu je bilo najteže.

Mnogi ljudi, fizički spreminiji, bi u njegovoj situaciji odustali. Govorili su mu kako neće moći ući u Saudijsku Arabiju bez vize, ali Senad nije odustajao.

“Ostalo mi je još 1.300 kilometara do Mekke. Ovo će biti najteža dionica ‘Puta svjetlosti’ u kojoj ću pješačiti po vrelom, pustinjskom pijesku i visokim temepraturama”, kaže Senad.

Podsjetimo, Senad Hadžić je 10. decembra 2011. godine iz Banovića pješke krenuo prema Mekki i Medini, na put dug 6.000 kilometara.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo