Nedjelja, 19 rujna, 2021

Nakon 60 godina počela obnova tramvajske pruge u Sarajevu, pogledajte kako teku radovi

Nemojte propustiti

Izvođači radova su konzorciji dvije firme iz Kine. Sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj

Danas je počela obnova tramvajske pruge na relaciji Ilidža – Marijin Dvor u Sarajevu.

“Radovi na toj dionici pruge se vrše prvi put nakon više od 60 godina. Ovo je najznačajniji projekt javnog prevoza koji će uveliko poboljšati njegov kvalitet i sigurnost”, kazao je ministar Adnan Šteta.

Ovim projektom, vrijednim 20,4 miliona eura, predviđena je obnova 21,4 kilometra tramvajske pruge.

Foto: Slobodna Bosna

“Prva dionica, čija obnova počinje 26. augusta bit će Ilidža-Nedžarići, s obzirom na činjenicu da se taj dio tramvajske pruge nalazi u najkritičnijem stanju. Devedeset dana nakon početka radova na ovoj dionici, radovi će početi i na dionici Nedžarići-Remiza. Obnova pruge, shodno ugovoru, na relaciji Ilidža-Remiza će biti završena za 240 dana”, dodao je ministar Šteta.

Izvođači radova su konzorciji dvije firme iz Kine. Sredstva za realizaciju projekta obnove pruge obezbijeđena su putem zajma kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo