Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Nakon Alena Islamovića „Srčani udar“ objavljuje i duet sa Zlatanom Ćehićem Ćehom

Nemojte propustiti

– Naš album je skoro gotov i sada sam se vrlo rado usmjerio na pisanje pjesama za Ćehin samostalni album, za koji već imam nekoliko spremnih pjesama za snimanje.

Grupa „Srčani udar“ sutra predstavlja novi singl „Divlja Merry“, koji će biti uvršten na njihov sedmi studijski album „Sve ili Ništa”. Zanimljivo je da su na novoj pjesmi nastavili saradnju sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom „Divljih jagoda“ i basistom i vokalom rok grupe „Vulkan“.

Zajednički rad grupe i poznatog rokera počeo je prije tri godine na pjesmi „Još malo vatre i dima“, koju je publika s oduševljenjem prihvatila, a dugo se nalazila u vrhu radijskih top lista. Ta saradnja ubrzo je prerasla i u jedno iskreno prijateljstvo.

– „Divlja Merry“ je druga zvanična pjesma na kojoj je Ćeha gostovao „Srčanom udaru“, ali smo on i ja do sada razmijenili mnoštvo ideja. Pomagao nam je pri produkciji i programiranju nekih dionica pjesama sa albuma „Sve ili ništa“, čak i gdje nije zvanično učestvovao kao pjevač, nego prijateljski. Iz takve iskrenosti se i rodilo ovo prijateljstvo. Naš album je skoro gotov i sada sam se vrlo rado usmjerio na pisanje pjesama za Ćehin samostalni album, za koji već imam nekoliko spremnih pjesama za snimanje. Mislim da smo se obojica našli u toj saradnji, gdje jedan drugog podstičemo i nadovezujemo se autorski- kaže Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač „Srčanog udara“.

On je ujedno i autor teksta i muzike za pjesmu „Divlja Merry“, koja je originalno napisana kao polu-balada, polu-hard rock. Međutim, tokom usnimavanja, dolazili su do izražaja „čvršći“ dijelovi pjesme, pa je finalna verzija i urađena u tom maniru, koji je i prilagođeniji temi pjesme.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo