Subota, 18 rujna, 2021

Nakon drame u Banjaluci: Podignuta optužnica protiv policajaca koji su pretukli i uhapsili Brunu Batinića

Nemojte propustiti

Optužnica je proslijeđena dana 21.07.2021.godine, na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih policijskih službenika, Vladana komandira PS-Centar Vladan Šikuljaka i pomoćnika komandira PS-Centar Miše Volfa zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Optužnica je podignuta i protiv osumnjičenih Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnog djela Povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i Portivpravno lišenje slobode.

Krivična djela su počinili na šteti Brune Batinića, državljanin Švedske koji je brutalno uhapšen zbog prisustva skupu Pravda za Davida.

“Osumnjičeni su dana 20.06.2019.godine, oko 19,40 časova u Banja Luci, u ulici Bana Milosavljevića, kao službene osobe prekoračenjem granica svog službenog ovlaštenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povrijedili prava drugog odnosno, zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili“, naveli su iz OJT Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena dana 21.07.2021.godine, na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Batinić je zadobio povrede vrata i hematome na glavi. Izjavio je i kako su ga tukli u automobilu i policijskoj stanici. Iz policije su tada negirali da su prekoračili ovlaštenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo