Petak, 24 ožujka, 2023

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije: Poznata Čevljanska korida bit će održana ove godine

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Na platou Čevljanskog polja u julu prošle godine simbolično je obilježen datum kada se trebala održati tradicionalna Čevljanska korida.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa Čevljanska korida trebala bi biti održana 30. i 31. jula.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora Čevljanske koride.

– Pažljivo pratimo epidemiološku situaciju i 99% su šanse da ova velika tradicionalna manifestacija bude održana posljednjeg vikenda u julu. Zbog koronavirusa nažalost korida nije održana 2020. i 2021. godine. Već smo imali nekoliko sastanka i konačana odluka o održavanju bit će potvrđena u martu – kaže Gljiva.

Na platou Čevljanskog polja u julu prošle godine simbolično je obilježen datum kada se trebala održati tradicionalna Čevljanska korida.

– Nadamo se i vjerujemo da će se na Čevljanskom polju 30. i 31. jula okupiti veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, ali i ljudi iz cijelog regiona i da ćemo svi uživati u vrhhunskim borbama bikova i svemu ostalom po čemu je naša korida poznata. Među narodom vlada veliki interes. Imamo veliki broj poziva liz cijele BiH i svi se interesuju da li će korida biti održana. Zovu nas stalno i iz dijaspore. Nismo ni znali da smo ovoliko popularni i poznati. Vrijeme je da se na Čevljanskom polju čuje punovo muzika i da se zaigra bosansko kolo – kaže Gljiva.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo