Četvrtak, 28 listopada, 2021

Nakon incidenta kod Sebilja na Baščaršiji: Oduzeta puška, pištolj, pancirni prsluk i bomba

Nemojte propustiti

Sarajevska policija je nakon incidenta kod Sebilja na Baščaršiji privela Midhata Jeleča (43) zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Policija je privela i Peru Stanića (54) zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo kao i Jeleč te Redžepa Jeleča (40) zbog prikrivanja.

kemo-smajic

VEZANO: Šetao centrom Sarajeva naoružan “kalašnjikovom” i izudarao prodavača hrane za golubove!

Na platou ispred Sebilja na Baščaršiji Midhat Jeleč je fizički napao i povrijedio Kemala Smajića (53), prodavača hrane za golubove. Smajiću su poslije napada u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zašili ranu na glavi, nakon čega se on vratio “svom poslu” na Baščaršiji.

U neposrednoj blizini mjesta događaja pronađena je te oduzeta ručna bomba, koju je Midhat odbacio od sebe.

Prilikom pretresa od Jeleča je oduzet pancirni prsluk. U toku kriminalističke obrade policajci su kod Stanića pronašli gasni pištolj „blow CO6“, kalibra devet milimetara, s okvirom i sedam metaka.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koriste Pero Stanić i Midhat Jeleč u ulici Piruša na području općine Stari Grad, kojom prilikom je pronađena automatska puška s presječenim kundakom i šest pištoljskih metaka.

Nakon završene kriminalističke obrade sva trojica su, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predata u nadležnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo