Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Nakon ljubavne drame Sarajevu: Semir joj dao tri opcije, da se uda za njega, da je siluje ili ubije

Nemojte propustiti

Adelisa Musić (19), koju je bivši momak Semir Hodžić (26) u utorak poslije podne dovezao do rijeke Željeznice te je nožem pokušao ubiti u autu, a potom i sebi oduzeti život, u stabilnom je stanju. Tu informaciju nam je potvrdila i Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Semir nije mogao podnijeti raskid s Adelisom (Foto: Facebook)
Semir nije mogao podnijeti raskid s Adelisom (Foto: Facebook)

Adelisino stanje je nešto bolje u odnosu na jučer. Skinuta je s aparata, ali s obzirom na to da je riječ o izuzetno teškim povredama, opasnim po život, i imajući u vidu da se još nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju, doktori moraju biti na oprezu. Semirovo stanje je i dalje stabilno – kazala je Jandrić.

Semir je Adelisu nožem izbo od glave do pete. Radi se o ubodnim ranama na rukama, nogama, vratu, leđima i trbuhu, dok je Semir nanio sebi tri-četiri ubodne rane s prednje strane grudnog koša i abdomena.

Prema riječima Alije Musića, Adelisinog brata, koji je rekao da je upravo bio u posjeti mlađoj sestri. On ju je inače i povrijeđenu pronašao u uvali ispod Mosta spasa, koji se nalazi između naselja Butmir i Sokolović-Kolonije, piše portal Dnevnog avaza

-Adelisa je dosta bolje u odnosu na prije. Strašno je uplašena, uznemirena. Očigledno da ju je veoma strah, ali moram priznati da se i smijala. Najvažnije je da se njeno stanje polako stabilizira – rekao je Musić, a citira ga pomenuti list

Kroz razgovor s njim saznali smo da su Adelisa i Semir bili u vezi četiri-pet mjeseci i da su raskinuli jer, kako nam je Alija kazao, jednostavno nije išlo.
Semir mi je u početku djelovao kao veoma dobar momak. Nikada ne bih ni pomislio da je u stanju učiniti ovako nešto. On je Adelisu i nakon raskida uznemiravao. Prijetio joj je na svakojake načine. Jedne prilike ju je i premlatio ispred frizerskog salona na Čengić-Vili, gdje je radila. Bacio ju je na beton, usljed čega je povrijedila koljena i ruke – ispričao nam je Musić.

Dodao je da ga je Adelisa, zbog inicidenta ispred frizerskog salona, pozvala telefonom te kroz suze opisala šta joj se desilo.

Sestra me je nazvala i kroz suze ispričala šta joj se dogodilo. Odlučio sam popričati sa Semirom i saznati u čemu je problem. Pokušao sam mu objasniti da, ako ne ide, nije propast svijeta. Poručio sam mu da proba naći novu djevojku, ali isto tako da i Adelisa pokuša naći novog momka i gotovo, ali ne… Ponudio joj je tri stvari, da je siluje, ubije ili da se uda za njega – dodao je Alija.

Hodžić je nakon operacije smješten na Kliniku za opću i abdominalnu hirurgiju, gdje ga čuva nekoliko policajaca. Kako su nam kazali u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, protiv njega je otvorena istraga zbog pokušaja ubistva, a postupajući tužilac će u ovom slučaju odrediti mjere pritvora za osumnjičenog Hodžića.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo