Četvrtak, 23 rujna, 2021

Nakon Madrida još jedna evropska prijestolnica uvodi policijski sat i obavezan rad od kuće

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan upozorio je da bi sutra trebalo uvesti policijski sat i obavezan rad od kuće zbog ubrzanog širenja virusa korona.

Kan je istakao da bi trebalo uvesti blokadu koja uključuje policijski sat za pabove i obavezu da svi rade od kuće zbog ubrzanog povećanja broja zaraženih virusom korona.

On je apelovao da ministri prošire na London najnovije regionalne restrikcije, uključujući zatvaranje barova i restorana u 22.00 sata.

Gradonačelnik planira da zatraži od svih radnika da, ako je to moguće, rade od kuće.

Takav potez biće u potpunoj koliziji sa stavom Vlade, koja je donedavno tražila od ljudi da se što je prije vrate u kancelarije, nakon što su ublažene mjere restrikcije zbog pandemije virusa korona.

Slične odluke su donesene i gradske vlasti Madrida nakon što je u španskoj prijestonici došlo do ubrzanog širenja koronavirusa.

I Česi u izolaciji?

Češka Vlada mogla bi proglasiti vanredno stanje ako nastavi da se povećava broj lica zaraženih virusom korona, rekao je ministar zdravlja Adam Vojteh.

Broj novih slučajeva infekcije virusom korona na dnevnom nivou u Češkoj raste rekordnom brzinom. U posljednja 24 časa registrovano je 48.306 slučajeva infekcije, podaci su Ministarstva zdravlja.

“Ako budemo morali da preduzmemo neke dublje mjere protiv epidemije, tada će biti neophodno vanredno stanje”, rekao je Vojteh u televizijskoj debati.

Vlada bi trebalo sutra da razmatra ovu mogućnost, rekao je Vojteh i dodao da još neće predložiti proglašenje vanrednog stanja.

“Nema još eskalacije. Procijenićemo koji su naredni koraci tokom radnih dana kada se provede više testova”, rekao je on.

Vojteh je ranije rekao da će razmotriti predlaganje vanrednog stanja ako se reprodukcija virusa približi broju dva, a sada je 1,6.

Češka vlada je posljednji put proglasila vanredno stanje u martu u prvim danima globalne pandemije. Proglašenja tog tipa ne nameću nikakve posebne mjere, ali omogućavaju izvršnoj vlasti da djeluje brže i sa strožim mjerama nego u normalnim uslovima.

U proteklih 14 dana Češka je imala 193 slučaja infekcije virusom korona na 100.000 ljudi, što je drugi najveći broj u Evropi iza Španije, saopštio je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti /ECDC/.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BHRT prekinuo prijenos Komšićevog obraćanja u UN-u, evo šta su poručili gledaocima

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo...

Možda vas zanima i ovo