Petak, 3 veljače, 2023

Nakon napada huligana roditelji iz Beograda poručili: Ponovo dolazimo u Sarajevo

Nemojte propustiti

Gradonačelnica Sarajeva oštro je osudila događaj i istaknula da bez obzira na sve što se desilo, roditelji iz Beograda poručuju da će se vratiti u Sarajevo.

Jučer se u sarajevskom naselju Ilidža dogodio incident koji je izazvao pažnju regionalnih medija. Maskirani huligani napali su grupu roditelja iz Srbije čija djeca učestvuju na međunardnom fudbalskom turniru Šampion junior kup. Jedan od roditelja zboden je nožem, a napadači su koristili i suzavac i drugo hladno oružje.

Kako saznaje N1, tri napadača na Beograđane su već uhapšena.

Nakon incidenta brojn zvaničnici, fudbalski djelatnici i mnoge Sarajlije dali su podršku napadnutim roditeljima iz Beograda.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je ekipu Zvezdara u sarajevskom hotelu Hills.

Benjamina Karić je razgovarala sa predstavnicima kluba Zvezdara. Oštro je osudila događaj i istaknula da bez obzira na sve što se desilo, roditelji iz Beograda poručuju da će se vratiti u Sarajevo.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova, je izjavio da će večeras, najkasnije sutra izaći sa zvaničnim informacijama u vezi sa događajem. Osudio je incident i istaknuo da MUP KS garantuje sigurnost svim učesnicima turnira koji se održava i sutr,a a policajci su u i ispred hotela Hils.

Roditelje i djecu iz Beograda posjetio je i Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Predstavnici kluba iz Beograda u ekskluzivnom su razgovoru za N1 kazali da su dobili stotine poziva građana i prijatelja koji su im iskazali podršku. Neka pobijedi ljubav i sport poručili su.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo