Subota, 15 svibnja, 2021

Nakon nemilih scena u Mostaru suspendirani nasilni policajci: ‘Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima’

Nemojte propustiti

– Ovaj incident nipošto ne smije poljuljati povjerenje naših građana u djelatnike MUP-a čija je zadaća štititi građane i čuvati javni red i mir’ – kazao je premijer HNŽ (HNK) 

Nasilni policajci udaljeni su s dužnosti i protiv njih je pokrenuta istraga, potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što je u javnost izašla snimka dvojice policajaca kako udaraju mladića ispred stambene zgrade.

”MUP HNŽ-a najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika, za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo”, rekao je Marić.

Udaljeni s dužnosti Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istraživati svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju proslijeđena je Tužiteljstvu HNŽ-a, rečeno je iz policije.

”Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima”, rečeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Ovakvo ponašanje policajaca osudili su mostarski gradonačelnik Mario Kordić, te premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Brojne osude zbog nasilnog ponašanja

”Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenik zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika”, priopćio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Naveo je kako traži ”žurno provođenja istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika.

Herceg je naveo kako ova snimka izaziva zgražanje i nemir, zahtijeva bezrezervnu osudu i neodgodivo postupanje MUP-a HNŽ-a odnosno adekvatno sankcioniranje.

”Za ovakvo ponašanje nema opravdanja i evidentno je da su dva policajca potpuno prekoračili svoje ovlasti. Bez obzira na to o kakvom se prekršaju radi, primijenjena količina grubosti ničim se ne može opravdati. Počinitelji su ovim osramotili i sebe i svoju službenu odoru, povrijedivši time ugled njihovog časnog poziva i njihovih časnih kolega policajaca. Očekujem, stoga, žurnu i profesionalnu reakciju Ministarstva, promptno provođenje istrage u skladu sa zakonskom procedurom i najstrože kažnjavanje počinitelja. Ovaj incident nipošto ne smije poljuljati povjerenje naših građana u djelatnike MUP-a čija je zadaća štititi građane i čuvati javni red i mir” stoji u izjavi Hercega za Fenu.

I Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije je osudio brutalno ponašanje policajaca vidljivo u sinoć objavljenom snimku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo