Utorak, 3 kolovoza, 2021

Nakon nezapamćene krađe bankomata iz „Sberbank BH“ objašnjavaju šta se dogodilo

Nemojte propustiti

Prethodni vikend, tačnije od petka do nedjelje na području BiH izvršena je jedna od najvećih pljački bankomata.

Direktor marketinga i komunikacija „Sberbank“ Vedran Peršić za „Slobodnu Bosnu“ otkrio je kakve je posljedice ostavila ova pljačka i šta očekuje korisnike ove banke.

„Mogu potvrditi da `Sberbank BH` nesmetano obavlja svoje aktivnosti i naglašava da klijenti banke nisu oštećeni ni na koji način. Trenutno se vrše sigurnosne i tehničke provjere što je dovelo do privremene obustave u radu bankomatske mreže. Klijenti banke mogu slobodno koristiti svoje kartice i podizati gotovinu u poslovnicama banke koje duže rade“, kazao je Peršić i najavio:

„Provjere se vrše nakon što je kriminalna grupa izvršila otuđenje novca iz bankomata koje banka iznajmljuje. Otuđenje novca se desilo tokom vikenda, a otkriveno je nakon što je policija u Bihaću privela sumnjive osobe u neposrednoj blizini jednog bankomata. Radi se o stranim državljanima koji su zatečeni sa specijalnom opremom i velikom količnom gotovine.

Foto: Pixabay

Pozivamo nadležne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja“, kazao je Peršić u razgovoru za „Slobodnu Bosnu“.

Podsjetimo, prethodni vikend, tačnije od petka do nedjelje na području BiH izvršena je jedna od najvećih pljački bankomata. Policija u Bihaću je naime uhapsila dvojicu ukrajinskih državljana kod kojih je pronađeno oko 100.000 KM. Ipak, istražitelju sumnjaju da je za dva dana sa brojnih bankomata u BiH ukradeno čak više od 2,5 miliona KM.

Portal Žurnal je objavio da su Ukrajinci na teritoriju BiH ušli iz Srbije, i to preko Graničnog prelaza Šepak, koji slovi za jedan od najsigurnijih prelaza za kriminalce. Dodaju da su prethodno boravili na teritoriji Crne Gore gdje su, sumnjaju policijske agencije, također podigli više stotina hiljada eura sa bankomata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo