Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ispovijest Pere Gudelja: Kao da je tada neko sa mnom upravljao

Nemojte propustiti

“Ako bih sam sebi, za svoje trenutno zdravstveno stanje, davao ocjenu od 1 – 10, rekao bih da je osmica. Poslije svega što sam doživio i proživio, zaista se osjećam dobro i kako onda ne biti zadovoljan”, izjavio je u intervjuu Večernjem listu Pero Gudelj, vlasnik FIS-a iz Viteza, koji se, nakon 60 dana od pokušaja sucida, oporavio i vratio kući iz sarajevske bolnice Koševo.

Gudelj, pohvalivši rad doktora, rekao je kako je još dalek put do njegovog potpunog ozdravljenja te da nakon boravka u toplicama, treba na još jedan operativni zahvat – estetsko saniranje desne strane oštećene kosti lobanje.

”To bi trebao biti i završni čin mog liječenja, uspješnog nadam se, sve uz Božju pomoć”, rekao je Gudelj i otvoreno progovorio o nesretnom događaju.

“Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u hipu, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o obitelji, ni o FIS-u. Dogodilo se i za mene neobjašnjivo i tu je jednostavno kraj tog dijela priče. Istina, tijekom liječenja rojile su mi se razne misli koje su išle unatrag sve do djetinjstva, siromaštva u kojemu smo živjeli, pa sve do nesretnog čina kojega sam napravio. Kada je FIS u pitanju, svakoga dana je bio u žiži mojih razmišljanja, analiziranja, spoznaja…”, rekao je Gudelj i dodao kako se uvjerio u bolničkoj postelji da je FIS na zdravim i čvrstim temeljima, da ga mogu uspješno voditi mladi, obrazovani i vrijedni ljudi.

”A vratit ću se još jednom na taj nesretni čin koji je do svega ovoga doveo. Razmišljao sam satima i danima u došao do spoznaje da sam to učinio potpuno nesvjesno, kao da je, tada, netko sa mnom dirigirao. Stotinu, pa i tisuću puta sam se pokajao, zbog djece, ostale obitelji, FIS-ovih uposlenika, prijatelja. Osjetio sam, ako to nije neskromno reći, da sam svima, na različite načine, potreban i to mi sada daje dodatnu snagu, da se vratim, da budem s njima, da nastavim tamo gdje sam prije nešto više od dva mjeseca bio”, rekao je Gudelj.

Osvrćući se na pisanje medija, društvene mreže i podršku koja je pristizala sa svih strana, te tvrdnje kako je, kao nitko i nikada do sada, ujedinio cijelu Bosnu i Hercegovinu, Gudelj kaže kako su mu se takve informacije činile ponekad i nestvarnim.

“Na neki način, a nezgodno mi je to reći, da se ne doživi i kao hvalisanje, sve je to meni govorilo da sam kroz život išao pravim putom. Davalo mi je to i poticaja i ohrabrenja da se borim za povratak, da nastavim put koji su mnogi ljudi, znani i neznani, ocijenili ispravnim. Hvala svima koji se u mislima brinu i mole za moje ozdravljenje, mojoj obitelji, suradnicima, uposlenicima, a ja svima, znanim i neznanim, želim trostruko više od onoga što oni meni žele”, rekao je Gudelj.

Poručio je kako, što se tiče poslovnih planova, nema stajanja te da “nema razloga za bilo šta drugo iako su vremena vrlo teška”.

“Bit će novih iskoraka i novih upošljavanja. Stati nećemo, obećavam”, rekao je i zahvalio svima koji su ga podržavali. “Sve ću poduzeti da ponovo budem onaj ‘stari’ Pero Gudelj, svom poslu, ako Bog da, vračam se početkom 2016, vraćam se s punim jedrima u FIS, obitelji sam se već vratio, prijateljima i, svakako, svojoj družici – harmonici. Uz još jednom: Ako Bog da, a molim ga da prema meni bude milosrdan”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo