Srijeda, 23 lipnja, 2021

Nakon ostavke Hamdije Lipovače u Bihaću mirno

Nemojte propustiti

Arhiv (Foto: Bihac.net)
Arhiv (Foto: Bihac.net)

Na ulicama Bihaća danas je, nakon četiri dana protesta, mirno. Građani šetaju, ali nema nezadovoljstva kakvo je zabilježeno tokom proteklih dana.

Čini se da će dogovor sa sinoćnje vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) uroditi plodom.

Naime, premijer USK-a Hamdija Lipovača, nakon maratonskog zasjedanja, u ranim jutarnjim satima podnio je ostavku, odnosno predao mandat poslanicima, koji su ga prihvatili sa 24 glasa “za”.

Lipovača je poručio da će obavljati poziciju dok se ne imenuje nova vlada, što bi se trebalo desiti u roku od 10 dana, na šta se zaključkom obavezala i Skupština. Do tada bi trebali imati usaglašeno ime novog mandatara.

Predstavnici nezadovoljnih građana i boraca obavezali su se da do tada neće biti nikakvih protesta.

Međutim, ukoliko se ne imenuje vlada u tom roku, najavili su nove proteste, ali i blokadu saobraćajnica.

Boračka udruženja iz cijelog Kantona danas su se u Bihaću sasatala s općinskim načelnikom Emdžadom Galijaševićem, te iznijela stav da podržavaju svaki vid protesta koji mirnim putem iskazuju nezadovoljstvo stanjem u društvu.

Ono što ne prihvataju i kako su kazali neće dozvoliti, jeste bilo kakvo dalje uništavanje državne imovine. Pozvali su građane na suzdržanost i dostojanstvo, a onima kojima dolaze u Bihać s rušilačkim namjerama poručili da to ne čine, jer će od sada borci braniti državnu imovinu.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo