Petak, 14 svibnja, 2021

Nakon pogibije Safete Hrnjić, njene kćerke i unuka: Edinin muž tragičnu vijest primio u Maleziji

Nemojte propustiti

Valerija Tomić, dežurna kantonalna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdila je jučer za sarajevski Dnevni avaz da još nije poznat uzrok stravične saobraćajne nesreće koja se prekjučer desila na magistralnom putu M-17 u Salakovcu, sjeverno do Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V.

Foto: Doznajemo
Foto: Doznajemo

VEZANO: Teška saobraćajna nesreća u Salakovcu: Tri osobe smrtno stradale

Automobil Dacia Sandero prevezen je u krug Policijske uprave (PU) Mostar te se još vrše vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

Iz Policijske uprave Mostar potvrđeno je da članovi porodice nastradalih nisu tražili obdukciju.

Svjedoci događaja su kazali da vozilo Dacia Sandero kojim su se žene i beba strmoglavili u ponor Neretve, nije pretjecalo kolonu vozila niti je prebrzo išlo.
Poginula Edina Vejzagić duže vrijeme bila je zaposlena u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sektoru za međunarodne odnose. Njene kolege s kojima su novinari kontaktirali, za nju su imali samo riječi hvale i jučer su bili šokirani tragedijom.

Muž Edine Vejzagić bio je u momentu nesreće u Maleziji i očekuje se njegov dolazak. Njena majka i otac su razvedeni. Osim oca, iza Edine je ostao i mlađi brat.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo