Utorak, 22 lipnja, 2021

Nakon požara: Polako se normalizira stanje u bihaćkoj bolnici

Nemojte propustiti

U Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, nakon strahovitog požara, stanje se polako normalizira. Istraga o uzrocima, još uvijek je u toku, zbog čega u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona (USK) ne žele davati izjave.

Uspio se je organizirati rad svih službi, u tri bolničke zgrade: Kasindol, Infektologija i Neuropsihijatrija, dok je manji dio izmješten u kasarnu “Adil Bešić”, Željezničku ambulantu u Prekounju i Dom zdravlja Bihać.

Iz menadžmenta poručuju da nema prostora za zabrinutost.

“Sve službe Bolnice funkcionišu. Iako smo preraspodjelu stradalih odjela uradili odmah nakon požara, od jučer smo dogovorili novu, kako bi na najbolji način iskoristili raspoloživi prostor”, kazao je novinarima direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić.

BolnicaBihacizgorjela2U prizemlju zgrade Kasindol na Odjelu fizikalne terapije, smješten je Odjel ortopedije. Na prvom spratu na bivšem Odjelu za bolesti uha, grla i nosa, te Odjelu za bolesti oka i zaštitu vida smješteni su Odjel ginekologije i porodiljstva, te Odjel neonatologije.

Pacijenti sa Odjela za bolesti uha, grla i nosa, te Odjela za bolesti oka i zaštitu vida, koji moraju biti hospitalizirani smješteni su u prostorijama novoizgrađenog Detox centra, a u prostoru novoizgrađenog Metadon centra smještena je ginekološka prijemna ambulanta.

Na drugom spratu na bivšem Odjelu neurologije smještene su operacione sale, Služba anestezije i reanimacije, Odjel za intenzivno liječenje, Služba hirurgije sa odsjecima: plastičnom hirurgijom, dječijom hirurgijom, neurohirugijom, abdominalnom i torakalnom hirurgijom.

Na trećem spratu na bivšem Odjelu Internog B i Odjelu za kožne i polne bolesti smještena je Intenzivna internistička terapija/koronarna jedinica, Interni odjel A i B i Odjel urologije.

U prizemlju zgrade infektologije smještena je ambulanta Infektivnog odjela, a na prvom spratu Odjel za infektivne bolesti, Odjel pedijatrije i Odjel za kožne i spolne bolesti. U zgradi neuropsihijatrije su sada smješteni Odjel za psihijatrijske bolesti, Odjel neurologije i Odjel onkologije.

U Kasarnu “Adil Bešić” izmješten je Odjel pneumoftiziologije. Dnevna onkološka bolnica je smještena u prostorijama Željezničke ambulante u Prekounju, a Centar urgentne medicine (CUM) je smješten u prostoru Doma zdravlja Bihać.

Sve specijalističke ambulante će raditi redovno u radnom vremenu od 7 do 15 sati, a po potrebi i dvokratno, dok terenske specijalističke ambulante rade po rasporedu u Domovima zdravlja općina Unsko-sanskog kantona (USK).

Za potrebe hitnog transporta prema kliničkim centrima u Sarajevu i Tuzli, Bolnica na raspolaganju ima helikopter Oružanih snaga BiH i pet sanitetskih vozila, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo