Utorak, 28 rujna, 2021

Nakon poziva Šefika Džaferovića da smijeni Milorada Dodika: Christian Schmidt odgovorio da li će koristiti Bonska ovlaštenja

Nemojte propustiti

Šmit međutim nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvažiti zahtjev Džaferovića.

Institucije su tu da rade, izjavio je danas Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) komentarišući zahtjev člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića za smjenu člana Milorada Dodika zbog bojkota te institucuje i izrazio očekivanje da će sve strane u BiH sjesti da razgovaraju kako bi se, kaže, prevazišao taj problem.

Šmit je na Bledu, gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu, na pitanje Tanjuga da li će uvažiti zahtjev Džaferovića i primijeniti Bonska ovlaštenja, rekao da su “institucije tu da rade” i da očekuje da će svi koji učestvuju u njihovom radu pokazati odgovornost.

Šmit međutim nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvažiti zahtjev Džaferovića.

– Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo i da ćemo naći način da riješimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije – rekao je Šmit.

Dodao je da očekuje da će to uroditi plodom i naglasio da narod u BiH “ne smije da trpi”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo