Nedjelja, 17 listopada, 2021

Nakon pretresa, oglasio se Alija Budnjo: “Kao otac vjerujem u Muamerovu nevisnost, on uopšte nije bio tu, bio je u Njemačkoj”

Nemojte propustiti

– Imamo veliki broj svjedoka koji može potvrditi da Muamer nije bio tu kada se to sve dešavalo.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jutros su izvršili pretrese na nekoliko lokacija u istrazi u slučaju “Dženan Memić”.

Podsjetimo, današnja policijska akcija provedena po naredbi Tužilaštva BiH, a u slučaju istrage o prikrivanju dokaza o stradanju Dženana Memića.

Kako je za Raport potvrdio pravni zastupnik porodice Memić, Ifet Feraget pretresen je stan Muamera Budnje, kao i Hotel Crystal te stan Ševala Kovačevića.

Povodom ovih pretresa kontaktiran je i Alija Budnjo, otac Muamera Budnje. Naime, on je kazao da njegovog sina zastupa Vlado Adamović.

-Mumaer Budnjo je odgovorno lice u hotelu Crystal. Ja kao otac vjerujem u njegovu nevisnost. Samo Vam garantujem da on uopšte nije bio tu. On je bio u Njemačkoj. Tužilaštvo BiH neka radi svoj posao. Imamo veliki broj svjedoka koji može potvrditi da Muamer nije bio tu kada se to sve dešavalo. Međutim, Adamović je bio na licu mjesta kada se to sve dešavalo on ima više detalja – kazao je kratko Budnjo.

Naime, kako se navodi Muamer Budnjo je bio odgovorno lice i direktor pravnog lica “Hoteli Ilidža” i, kao takav, “odgovoran je za funkcionisanje videonadzora u Hotelu Crystal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Hoće li biti javnog dočeka Nove godine u Sarajevu?

U budžetu Grada Sarajeva za taj događaj je planirano 50.000 KM, uz učešće Kantona Sarajeva, gradskih općina i Turističke...

Možda vas zanima i ovo