Utorak, 17 svibnja, 2022

Nakon prijetnji Schmidtu na skupu u Banjoj Luci, oglasili se iz Ambasade SAD-a

Nemojte propustiti

– Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne oprosti – istakli su iz Ambasade SAD.

Jučer u Banjoj Luci je održan skup pod nazivom “Sloboda” koji je navodno organizirala Boračka organizacija RS. Navodno jer su svi članovi SNSD-a u javnim kompanijama dobili poruke da se moraju odazvati na ovom mitingu.

Tokom skupa, pojedini prisutni su pjevali pjesmu u kojoj su pozivali na ubistvo visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Povodom tog skandaloznog događaja, oglasila se i Ambasada SAD na Twitteru.

“Sjedinjene Države podržavaju slobodu govora i mirno okupljanje. Po svemu sudeći, većina građana koji su se okupili u Banjoj Luci na takozvanom protestu “Sloboda” odgovorno je koristila ova prava.

Nažalost, iz video snimka događaja jasno je i da drugi nisu, uključujući i one koji su izveli pjesmu u kojoj se prijeti nasiljem prema visokom predstavniku.

Kakvo god mišljenje o visokom predstavniku, prijetnje nasiljem protiv njega u bilo kom obliku, uključujući pjesmu, su odvratne i neopravdane. Ispravna reakcija zrelog i odgovornog političkog lidera kada se suoči s ovakvim ponašanjem je da ga osudi i preduzme korake da ga zaustavi, a ne oprosti”, istakli su iz Ambasade SAD.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvatska zapošljava 50.000 ljudi: Plate idu do 2.000 KM, evo šta traže

Više od 7000 firmi u Hrvatskoj zatražilo je mišljenje o zapošljavanju čak 50.000 stranih radnika u 300, mahom deficitarnih,...

Možda vas zanima i ovo