Nedjelja, 2 listopada, 2022

Nakon revizije budžeta, Srbija podnijela prekršajnu prijavu protiv Emira Kusturice!

Nemojte propustiti

Državna revizorska institucija Srbije je u Sektoru za reviziju budžeta i budžetskih fondova podnijela 100 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, od kojih se mnoge odnose na odgovorna lica u ministarstvima.

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Press.rs)

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pokrenut je u Ministarstvu vanjskih poslova, protiv generalnog sekretara Vladimira Ćurgusa, generalnog sekretara Mirjane Živković, otpravnika poslova u Slovačkoj Dušana Vukića, ambasadora u Belgiji Radomira Diklića i ambasadora u Crnoj Gori Zorana Lutovca.

Zahtjev je podnijet i protiv direktora Direkcije za imovinsko-pravne, opšte i zajedničke poslove u tom Ministarstvu Zorana Vasiljevića, ambasadora u Italiji Sande Rašković Ivić, ambasadora u Italiji Ane Hrustanović, ambasadora u Grčkoj Dragana Županjevca, ambasadora u Francuskoj Dušana Batakovića i ambasadora u Rusiji Jelice Kurjak.

U Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva zahtjevi za prekršajni postupak podneti su protiv ministra Predraga Markovića, državnih sekretara Snežane Stojanović Plavšić i Jasne Matić, ministra kulture Nebojše Bradića, direktora Republičkog zavoda za informatiku i internet Damira Baralića. Prijave su, između ostalih, podnesene i protiv direktora Parka prirode Mokra Gora Emira Kusturice, dirketora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu podnijeta je prekršajna prijava protiv ministra Svetozara Čiplića, pomoćnika ministra Branislava Tepića i sekretara Đorđa Cvetinčanina.

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku, prekršajna prijava podnijeta je protiv ministra Milutina Mrkonjića i u Ministarstvu poljoprivrede, protiv direktora Uprave za veterinu Zorana Mićovića.

(Press.rs)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo