Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Nakon skandala u BiH, Sergej Lavrov stigao u Beograd

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Prema planu, Lavrov će obići i Hram Svetog Save i položiti cvijeće na grob preminulog patrijarha Irineja. Lavrov je u Srbiju stigao iz BiH.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov stigao je danas u Srbiju, gdje će boraviti u jednodnevnoj posjeti. Njega je na beogradskom aerodromu dočekao ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

On će se u Srbiji sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zajedno će prisustvovati ceremoniji paljenja vječne vatre i položiti vijence na Spomenik “Vječna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, piše “Avaz”.

Prema planu, oni će obići i Hram Svetog Save i položiti cvijeće na grob preminulog patrijarha Irineja. Lavrov je u Srbiju stigao iz BiH.

Njegova posjeta BiH obilježena je skandalom, jer su se dvojica članova Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, odbila sastati s njim.

Kao razloge odbijanja sastanka Komšić je naveo činjenicu da nije bila istaknuta zastava BiH tokom sinoćnjeg sastanka Lavrova s Dodikom, kao i to je ruski ministar pozdravio rezoluciju Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo