Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Nakon statusa koji je izazvao buru, ponovo se oglasila Jovana Suslovski: “Ne mrzim ja Bosnu i Hercegovinu, mrzim nepravdu koja ovdje vlada”

Nemojte propustiti

Suslovskije sada apelovala na medije da ne zloupotrebljavaju njene navode kao i poziciju njenog supruga, koji, kako kaže nije mrzitelj BiH.

Nakon statusa koji je u protekla 24 sata izazvao brojne reakcije, Jovana Suslovski, nekadašnja studentkinje generacije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, ponovo se oglasila.

Naime, u statusu koji je ranije izazvao lavinu navela je koliko je razočarana sistemom u BiH jer ne može biti primljena na mjesto asistenta na navedenom fakultetu, samo zato što ima mjesto prebivališta u Srpskoj.

Jovana je sada apelovala na medije da ne zloupotrebljavaju njene navode kao i poziciju njenog supruga, koji, kako kaže nije mrzitelj BiH.

– Svi vi koji ste uputili bilo kakav negativan komentar, izvrnuli ruglu sve ono što sam napisala i iskonstruisali svoju verziju priče, vjerovatno niste nikada bili, niti imali nekoga ko se našao u istoj ili sličnoj situaciji u ovoj državi.

Blago vama! Blago vam se što sto nikada niste bili diskriminirani po bilo kojem osnovu i nikada vam nisu oduzeta osnovna ljudska prava. Drago mi je ako vam je dobro i ne razmišljate koliko novca vam je ostalo do naredne plate, ako je uopšte imate. Sudeći po nekim komentarima, dobro vam je i potpuno normalno da se ovakve stvari dešavaju. Onima kojima je bilo najlakše reći da sam nepismena i da nisam znala pročitati uslove konkursa, poručujem da sam bijesna i razočarana baš zato što jesam. Zar nije ispravno da svi imamo jednake šanse za sve? Toliko je nepravde u svakodnevnici, a ovo je bio samo jedan u nizu primjera. Da li biste pisali isto da se u bilo kojoj sferi života ovo desilo nekom koga vi poznajete? Kažu mi da sam svojim statusom nezadovoljstva sebi zatvorila brojna vrata. Koja vrata!? Ona koja su već zatvorena 7 dugih godina, pa kad ti trebaju brojne veze i štele za obični pripravnički, možeš samo aplicirati da radiš kao spremačica, eventualno prodavačica, ali i tu je eliminatorno radno iskustvo. Tog radnog iskustva, vjerujem, nemate mnogi. Žalim, što je iza mene nisu stali oni koji znaju i svjesni su da je riječ o diskriminaciji (bez obzira koliko potencirali da to jeste pozitivna diskiminacija). Bar bi oni, koji su me poznavali dugih 5 godina, trebali reći da nije pošteno što mi je oduzeta mogućnost da pokušam. Sram da bude sve moje kolege kojima Jovana ako nije pomogla, nije ni odmogla! Drago mi je bilo čuti da se bilo ko od vas snašao i zaposlio, bez obzira što ja nisam, a vi ste svojom šutnjom odobrili svaki negativan komentar upućen meni. Išli ste tako daleko da izvrnete moje riječi i da kažete kako Jovana mrzi Bosnu i Hercegovinu. Jovana mrzi ovakve i slične stvari koje se dešavaju svakodnevno u našoj državi, ali vi ste to već znali. Samo vam je trebalo materijala za pljuvanje. Svako dobro, Bosno i Hercegovino.

P.S. Kada je riječ o mom suprugu, kojeg je novinar portala crna-hronika.info direktno prozvao mrziteljem Bosne i Hercegovine, a koji je u svojoj sportskoj karijeri imao preko 50 nastupa za nacionalnu reprezentaciju BiH i osvojio preko 200 medalja na različitim takmičenjima u zemlji i regionu, a pored toga služi u OS BiH (i isti se nije javno oglašavao na prozivke porodice i njega jer poštuje pravila i ne daje izjave bez odobrenja Ministarstva odbrane BiH), nazvati mrziteljem je takođe apsurd. Naročito, od osoba koji se ne mogu pohvaliti bilo kakvim doprinosom državi Bosni i Hercegovini, osim pisanja lažnih stranačkih tekstova – kazala je vidno uznemirena Jovana.

Podsjetimo, jučer je i dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo poručio da tvrdnje Jovane Suslovski nisu tačne i da se konkurs realizuje putem programa zapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje uz uslov da aplikanti budu na evidenciji nezaposlenih na biroima u FBiH, što je jasno naznačeno u istome, te da nije istina da se na FPN ne mogu zaposliti ljudi iz RS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo