Subota, 12 lipnja, 2021

Nakon što je danas boravio u Srbiji: Stiglo pojašnjenje zašto Milorad Dodik neće u karantin

Nemojte propustiti

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Da li će i Dodik u kućnu izolaciju i/ili karantin i da li će biti testiran!? Da li pravila vrijede za sve – za nas koji poštujemo zdravstvene preporuke, koji smo bili u izolaciji i testirani i za one koji to donose, a sami (ne)poštuju?, pitao se danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon Dodikove posjete Srbiji.

Predsjednik entiteta Republika Srpska, predsjednik Vlade Republike Srpske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) izuzeti su iz Zaključka o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina, navodi se u odgovoru Vlade RS na pitanje N1.

Kako su podsjetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta 2020. godine donio je Zaključak o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Covid–19) u Republici Srpskoj u kojem je pod tačkom 19. navedeno sljedeće:

– Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja.

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo