Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Nakon što je Putin navodno priznao Kosovo, Vučić: Situacija nije daleko od dramatične

Autor:Agencije

Preporučeno

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarisao je danas Putinovu izjavu o Kosovu, ali je rekao da će više o tome govoriti u petak.

U cijelog regiji se prethodnih dana digla prilična bura nakon što su mediji prenijeli da je ruski predsjednik Vladimir Putin priznao Kosovo.

Radi se o Putinovom isticanju Kosova kao presedana za rusko priznanje odmetnutih ukrajinskih oblasti, takozvane Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

Upravo se čita:  Slovenija uvodi rigorozne mjere u saobraćaju

Manjim slovima srbijanski mediji su prenijeli kako se “Putin pozvao na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2009. godine, a koja je donesena zaslugom Vuka Jeremića”.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentarisao je danas Putinovu izjavu o Kosovu, ali je rekao da će više o tome govoriti u petak.

Napomenuo je kako “mi nemamo šta dobro da očekujemo kada je riječ o Kosovu”.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

“Neodgovornost i neozbljnost onih koji podržavaju politiku Aljbina Kurtija me zabrinjava. Situacija je, da ne bih koristio riječi dramatična, ali ne mnogo daleko od toga”, rekao je Vučić, piše Blic.

Mnogi misle, kaže, da “iskoriste priliku da situaciju u Ukrajini namomjeste i iskoriste za ono na Kosovu”.

“Nemamamo mnogo šta da očekujemo, jer mi nažalost ni ne razgovaramo. Niko ih ne tjera da ispune ono što su potpisali pre 10 godina. Ali, nas teraju na sve”, naveo je Vučić.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Pojasnio je kako je veliki podržavalac stvarnog dijalog, a da to ne postoji s Kosovom.

“Da li ćemo da promijenimo dio njihovog stava o Kosovu, ne vjerujem, ali imam nadu da će njemački kancelar htjeti da čuje našu stranu”, poručio je Vučić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo