Petak, 18 lipnja, 2021

Nakon što je usmrtio 17-godišnju djevojku: Evo šta je na saslušanju rekao sin vlasnika TV Pink

Nemojte propustiti

Tvrdi da je pokušavao da izbjegne djevojku.Siguran sam da je meni bilo zeleno svjetlo na semaforu! Kasno sam vidio djevojku kako pretrčava ulicu. Nije gledala ni lijevo ni desno… Pokušao sam da je izbjegnem, skinuo sam nogu sa gasa, ali sam tada osjetio udarac. Žao mi je što je djevojka poginula.

Ovo je, kako Kurir saznaje, na saslušanju pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu izjavio Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, koji se sumnjiči da je u četvrtak oko 23.30 u Ustaničkoj ulici kolima usmrtio Andreu Bojanić (17). Poslije saslušanja, istražni sudija mu je odredio pritvor do mjesec dana i on je sproveden u Centralni zatvor.

– Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svjedoke, kao i zbog posebno teških okolnosti koje mu se stavljaju na teret i zaprijećene kazne veće od 10 godina – potvrdila je za Kurir Dušica Ristić, portparol Višeg suda.

Prethodno, Aleksandar je, kako navodi izvor Kurira, izjavio da nije siguran kojom se brzinom kretao Ustaničkom, ali da je brzina bila između 70 i 80 kilometara na sat. On je ispričao i da je prije udarca kočio!

Aleksandar sa majkom Sonjom i ocem Zeljkom (Foto: Agencije)
Aleksandar sa majkom Sonjom i ocem Zeljkom (Foto: Agencije)

– Vidio sam da na ostrvu između dvije trake stoji veća grupa ljudi koja namjerava da pređe ulicu. Vidio sam i čovjeka s desne strane koji je zakoračio. Ja sam zakočio, a on se vratio na trotoar. Tada sam, iznenada, s leve strane vidio djevojku – prenio je naš izvor.

On je dodao i da je poslije nesreće bio u šoku.

– Nisam znao šta da radim, zato sam otišao – rekao je mladić.

Aleksandar Mitrović doveden je na saslušanje u beogradsku Palatu pravde jučer oko 13 sati. Dva sata kasnije sproveden je s lisicama na rukama na saslušanje.

– Saslušanje je trajalo duže od sat, a Aleksandar je djelovao potišteno – kaže izvor Kurira.

Mitroviću je tužilaštvo na teret stavilo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, kao i nepružanje pomoći povređijenoj u nesreći.

Brani ga Petrin advokat

Željko Mitrović angažovao je advokata Milenka Milisavljevića. Interesantno je da je Milisavljević branilac i voditeljke RTS Petre Cvijić, kojoj se sudi zbog sumnje da je na zebri autom udarila pješaka koji je kasnije izdahnuo.

Izvor: Kurir

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo