Nedjelja, 2 travnja, 2023

Nakon što se jedna žena osjetila diskriminirana: Žene u Berlinu će moći plivati golih grudi u bazenima

Nemojte propustiti

“Plivanje golog torza sada će biti moguće osobama ženskog spola ili osobama kojih su grudi nalik ženskom poprsju”, navodi se.

Žene će odsad moći plivati golih grudi u bazenima u Berlinu, objavilo je u četvrtak Društvo za upravljanje bazenima u njemačkoj prijestolnici odluku donesenu u ime borbe protiv diskriminacije između žena i muškaraca.

Odluka je odgovor berlinskog Ureda za borbu protiv diskriminacija pošto se jedna žena osjetila diskriminirana u odnosu na muškarce koji mogu plivati golog torza.

“Slijedom podnesene pritužbe, Društvo Berliner Bäder-Betriebe primjenjivat će unutarnje propise i propise o plivanju na bazenima tako da se poštuje ravnopravnost spolova”, priopćilo je društvo.

“Plivanje golog torza sada će biti moguće osobama ženskog spola ili osobama kojih su grudi nalik ženskom poprsju”, navodi se.

Služba za medijaciju protiv diskriminacije zadovoljna je i pozdravila je odluku grada Berlina.

“Sada taj propis treba konkretno provesti u djelo i više se ne smiju izricati zabrane ili spriječiti ulazak osobama”, rekla je ravnateljica te službe Doris Liebscher u priopćenju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo