Petak, 30 srpnja, 2021

Nakon što su dvojica Ukrajinca podigli veće iznose na bankomatima u FBiH, oglasili se iz “Sberbanke”

Nemojte propustiti

Nakon što je objavljena informacija da su dvojica Ukrajinaca iz bankomata “Sberbanke” u Bihaću podigli 100.000 maraka, iz centrale ove banke su se oglasili saopćenjem.

– “Sberbank BH” nesmetano obavlja svoje aktivnosti i naglašava da klijenti banke nisu oštećeni ni na koji način. Trenutno se vrše tehničke provjere, što može dovesti do privremene obustave u radu bankomatske mreže. Klijenti banke mogu slobodno koristiti svoje kartice i po potrebi gotovinu podizati u poslovnicama banke – kažu u saopćenju.

Dalje se dodaje da se vrše provjere nakon snažnih indicija da je kriminalna grupa izvršila krađu novca iz bankomata.

– Krađa novca se desila tokom vikenda, a otkrivena je nakon što je policija u Bihaću privela sumnjive osobe u neposrednoj blizini jednog bankomata. Radi se o stranim državljanima koji su zatečeni sa specijalnom opremom i velikom količinom gotovine. Pozivamo nadležne institucije da učine sve što je u njihovoj moći da rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja – naveli su iz Službe marketinga i komunikacija “Sberbanke BH”.

Žurnal: Podignuto najmanje 2,7 miliona maraka

Podsjetimo, kako je Žurnal.info objavio, u samo tri dana, dvojica ukrajinskih državljana podigla su najmanje 2,7 miliona maraka sa računa ruske Sberbanke u BiH, saznaje Žurnal. U pitanju su A.I.Z. i D.J.B. Obojica su rođena u Zaporoškoj oblasti u istočnoj Ukrajini, A.I.Z. je rođen 1963. godine, dok je D.J.B. 1982. godište. Oni su, prema našim informacijama, na teritoriju BiH ušli posljednjeg dana januara ove godine i u više gradova na teritoriji Federacije BiH su, na bankomatima Sberbanke, podizali keš. Posljednja transakcija zabilježena je tokom vikenda u Bihaću, gdje su Ukrajinci podigli 97 hiljada maraka. Nakon te transakcije, pripadnici MUP-a Unsko sanskog kantona su uhapsili dvojicu Ukrajinaca, piše Žurnal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo