Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Nakon što su izazvali bijes u javnosti: RTS nakon drame sa Konstraktom obrisao sporne fotografije

Nemojte propustiti

Nakon objave fotografija stigle su brojne negativne reakcije. Na fotografije je čak i Twitter stavio znak upozorenja, a sada su se oglasili iz RTS-a poručivši kako su ih odlučili ukloniti.

Nakon što je posljednji splet Konstraktinih fotografija izazvao lavinu negativnih reakciju jer ih je javnost protumačila kao indirektnu podršku Rusiji, iz RTS-a su sada javili kako su iste uklonili, istaknuvši i kako je – umjetnica sada nevidljiva.

Podsjećamo, ovogodišnja predstavnica Srbije pozirala je ispred stolića u obliku slova Z, ujedno simbola ruske agresije, nakon čega su mnogi zaključili kako je pjevačica odobrava.

Stigle su brojne negativne reakcije. Na fotografije je čak i Twitter stavio znak upozorenja, a sada su se oglasili iz RTS-a poručivši kako su ih odlučili ukloniti.

“Jasno je da su ovakvi neprimjereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo da zaustavimo, ali možemo u tome da ne učestvujemo. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena sa našeg zvaničnog naloga, a umjetnica postati — nevidljiva”, poručili su, pa dodali: “Vidimo se u Torinu”.
Iz RTS-a su već ranije demantovali kako je riječ o bilo kakvoj povezanosti Konstraktine fotografije sa podrškom Rusiji.

“Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišteni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamjerno”, napisali su.

Na sve se oglasila i Konstrakta, poslavši par sarkastičnih poruka.

“Danas sam shvatila, ipak je ravna”, napisala je na prvoj fotografiji misleći na Zemlju, a potom: “2Pak je živ” i “I svemir je ravan”.

Bila zemlja ravna ili ne, mnogi su se složili kako poigravanje sa ovom simbolikom nije baš pametan izbor u ovim osjetljivim vremenima.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministri vanjskih poslova G7 poslali jasnu poruku: Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS

Ministri G7 su poslali jasnu poruku: "Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS, koja ugrožava budućnost Bosne i Hercegovine". Ministri vanjskih poslova...

Možda vas zanima i ovo