Utorak, 5 prosinca, 2023

Nakon što su mu majka, žena i sestra umrle, a otac se objesio: Elvedina Velića danas pregazio automobil u Brezi

Preporučeno

Građani općine Breza u nevjerici su nakon stravične nesreće koja se 17. januara dogodila u ulici Rudarska u naselju Potkraj. Nesreća se desila u večernjim satima kada je vozač S. DŽ., koji se kretao iz pravca Breze, upravljajući automobilom Golf (T45-A-517) udario pješaka Elvedina Velića (34) koji je tom prilikom smrtno stradao, piše portal Dnevnog avaza.

Upravo se čita:  Završena obdukcija tijela ubijene 14-godišnje Vanje: Ovo su detalji

policijaSlužbenici Policijske stanice Breza lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje vozača S.DŽ, te je na licu mjesta izvršen uviđaj. Velić je živio sam u brezanskom naselju Izbod, a njegov život bio je posut trnjem.

Porodične tragedije nizale su se jedna za drugom. Majka, žena i sestra su mu umrle, otac se objesio, a dijete je zbog teške materijalne situacije bio prinuđen ostaviti u Domu za nezbrinutu djecu.

Upravo se čita:  Vanju (14) vezali, strpali u vreću i zakopali. Otkriveno zašto je otac učestvovao u svemu

Načelnik općine Breza Halil Tuzlić izrazio je najdublje saučešće rodbini i prijateljima nastradalog Velića, pozivajući vozače na maksimalan oprez.

– Kao i svi građani općine Breza u šoku sam. Veoma sam potresen ovim tragičnim događajem. Apelujem na vozače da budu oprezni, brzinu kretanja prilagode uvjetima i stanju puta, te na taj način sačuvaju svoj i život drugih učesnika u saobraćaju – rekao je Tuzlić.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Poznati identitet ranika iz BiH koji je preminuo na radnom mjestu

(Avaz/Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo