Subota, 27 studenoga, 2021

Nakon što su njihovi radnici uklonili ruže ubijenoj djeci u Prijedoru, oglasili se iz preduzeća Komunalne usluge: Evo šta su poručili

Nemojte propustiti

Iz preduzeća Komunalne usluge upućuju iskreno izvinjenje svim učesnicima na obilježavanju “Dana bijelih traka”, a posebno svim porodicama kojima su ubijena djeca, razumijevajući njihovu patnju i bol

Sat nakon što je obilježen “Dan bijelih traka” na trgu Majora Zorana Karlice u centru Prijedora, radnici preduzeća Komunalne usluge izvršili su uklanjanje bijelih ruža s imenima ubijene djece.

Dva dana poslije, iz preduzeća Komunalne usluge poručuju da nije bilo nikakve naredbe prema njihovom preduzeću od Gradske uprave Prijedor u pogledu uklanjanja ruža s trga, kako su to neki naveli, niti je takva naredba postojala od Uprave preduzeća.

“Osuđujemo bilo kakve natpise u kojima se navodi da je komunalnim radnicima (čistačima) naređeno uklanjanje bijelih ruža s trga. Također, želimo da upoznamo javnost da neradnim danima imamo dežurne radnike koji održavaju centar grada, šetalište i ostale javne površine u gradu. Shodno tome, komunalni radnici su izvršili uklanjanje ruža sa trga po završetku obilježavanja ‘Dana bijelih traka’, smatrajući to svojom radnom obavezom, kao što su do sada po završetku bilo kakvih drugih dešavanja na trgovima u našem gradu odmah izlazili u glavnu ulicu ili na šetalište, s ciljem da se prostori na kojima se održavaju određena dešavanja i manifestacije, čim prije urede i vrate u prvobitno stanje”, navode iz Komunalne usluge Prijedor.

Uputili su iskreno izvinjenje svim učesnicima na obilježavanju “Dana bijelih traka”, a posebno svim porodicama kojima su ubijena djeca, razumijevajući njihovu patnju i bol prenosi Klix.

“Još jednom ističemo da nije bilo nikakve namjere da se učini nešto neprimjereno, a posebno da nije bilo naredbe da se izvrši uklanjanje bijelih ruža sa trga odmah po završetku obilježavanja”, dodali su.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo