Utorak, 5 prosinca, 2023

Nakon što su Shaqiri i ekipa Srbiju poslali kući, na ulicama Beča haos: Sramotno skandiranje navijača Orlova

Preporučeno

Snimci objavljeni na društvenim mrežama svjedoče kako se veća grupa srpskih navijača ponašala na ulicama Beča nakon što je sinoć Srbija okončala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nogometna reprezentacija Srbije oprostila se sinoć od Svjetskog prvenstva u Kataru utakmicom protiv reprezentacije Švicarske. Švicarci su sa 3:2 izborili plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a Orlove poslali kući. To je ujedno bio razlog za brutalne izljeve mržnje Srbijanaca prema Albancima i obrnuto.

Upravo se čita:  Švedski novinar došao do šokantnih podataka: Iz bivše SFRJ usvojeno 500 djece

U reprezentaciji Švicarske igraju i fudbaleri porijeklom sa Kosova, pa je time situacija na društvenim mrežama na Balkanu dovedena do usijanja, ali su se izljevi mržnje, šovinizma, nacionalizma…, prelili i na ulice pojedinih evropskih gradova.

U Beču živi mnogobrojna srpska zajednica, među kojom su i navijači reprezentacije Srbije. Snimci objavljeni na društvenim mrežama svjedoče kako se veća grupa njih ponašala na ulicama Beča nakon što je sinoć Srbija okončala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Upravo se čita:  Haos u Njemačkoj: Ledena kiša i hladno vrijeme, poginule tri osobe

Noseći zastavu Srbije i pod nadzorom policije, kako se može vidjeti na snimku, veća grupa navijača skandirala je na ulicama Beča: “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo