Srijeda, 22 ožujka, 2023

Nakon stravične nesreće bešćutni radnici HAC-a krali meso iz hladnjače

Nemojte propustiti

Vozač je ostao zdrobljen u limu kabine, a suvozač je ispao na cestu i na mjestu poginuo. Hladnjača s mesom je nakon udara u nadvožnjak pukla po pola.

Stravične slike teške nesreće sredinom listopada na zagrebačkoj obilaznici zgrozile su javnost. Vozač hladnjače s mesom rumunjskih tablica je iz neutvrđenog razloga udario u betonski stup. Ali slike užasa nisu smetale nekim radnicima državne tvrtke Hrvatske autoceste – održavanja i naplata (HAC-ONC). Oni su došli raščistiti cestu, ali su i iskoristili priliku da si uzmu razne mesne proizvode iz smrskane hladnjače i s ceste! Fotografije s mjesta nesreće pokazuju da je riječ o manjim, već pakiranim komadima mesa i suhomesnatim proizvodima koji su prevoženi autocestom.

Prema našim sugovornicima, radnike je čak snimio njihov šef i sve prijavio unutarnjoj kontroli. Priča se brzo proširila tvrtkom, a naišla je uglavnom na zgražanje, pišu 24sata.hr.

Kako je nesreća bila u ranim jutarnjim satima, interni kontrolori su izašli tek kasnije na teren.

Utvrdili su za neke da su zaista krali iz smrskane hladnjače.

– Neki su i priznali. Druge nisu uhvatili ako su izbjegli kamere i nisu im uspjeli dokazati. Strašno je to što su uradili – kaže sugovornik.

U raščišćavanju autoceste sudjelovale su jedinice za održavanje s Lučkog i Ivanje Reke. Potvrđeno nam je da o svemu postoje i zapisnici unutarnje kontrole.

Pitali smo i upravu HAC-ONC-a što su poduzeli te za koliko je radnika u konačnici dokazano da su skupljali meso za sebe s autoceste i hladnjače.

Poručeno nam je da ćemo kompletni odgovor dobiti nakon sjednice uprave u utorak na kojoj će se odlučiti kakve će biti sankcije za radnike nakon “utvrđenih nepravilnosti prilikom raščišćavanja kolnika”

– Radnici HAC-ONC-a se svakodnevno brinu o sigurnosti naših korisnika, često im pomažu nakon incidenata. Uprava, ali i ostali radnici zato osuđuju ponašanje nekolicine radnika čak iako je učinjeno nepromišljeno, bez namjere stjecanja osobne koristi – stoji u odgovoru uprave koju vodi Boris Huzjan.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo