Subota, 21 svibnja, 2022

Nakon zemljotresa iseljena jedna manja zgrada u Ljubinju

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Prema podacima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u Ljubinju su oštećenja primijećena na zgradama Opštinske uprave, Bolnice, Vatrogasnog doma, na više privatnih kuća. Jedna, starije gradnje sa tri stana je iseljena dok se ne utvrdi stepen oštećenja.

Dežurnim službama prijavljeno je oštećenje šest automobila. Na području opštine nije bilo povrijeđenih. Stepen oštećenja utvrdiće tokom dana dežurne službe. Vatrogasci su ogradili oštećene objekte kako bi se stanovništvo zaštitilo od mogućih rušenja.

– Najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, i da nema povrijeđenih, a materijalnu štetu ćemo nekako sanirat. Objekti su pretrpjeli ozbiljnu materijalnu štetu, pogotovo zgrada opštine, i pitanje da li će se u njima moći i boraviti i na koji način, jer je ona građena još za vrijeme Austrugarske monarhije, istakao je načelnik Ljubinja Stevo Drapić.

On je dodao da će se u narednom periodu vršiti procjena štete.

– Nije sinoć bilo lako biti u Ljubinju, jer epicentar zemljotresa bio je svega devet kilometara od našeg mjesta – istakao je Drapić.

Značajnija materijalna šteta nije prijavljena na području opštine Berkovići, ali civilna šatita će i danas obilaziti teren. Nakon kraćeg kvara uspostavljeno je i redovno snadbijevanje električnom energijom.

Materijalna šteta zabilježena je i u Bileći. Na jednoj kući cigla je pomjerena, a usljed podrhtavanja tla došlo je do pucanja vanjskog zida.

Na području regije nakon najjačeg udara zabilježeno je još deset novih.

Na putnim pravcima Trebinje – Bileća, Trebinje – Lastva – Klobuk, Trebinje – Ljubinje, Bileća – Berkovići – Stolac bilježe se odroni. Svi putni pravci su prohodni, a odrone uklanjaju putne službe.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Velika jutarnja akcija SIPA-e u Sarajevu i Konjicu, ovo su detalji

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva...

Možda vas zanima i ovo