Nedjelja, 2 listopada, 2022

Naložio vatru da vidi šta krade, pa zapalio kuću

Nemojte propustiti

Stanojević osumnjičen da je provalio u kuću, te zapalio odjeću kako bi osvijetlio prostoriju…

imagesDobojska policija privela je u nedjelju Sašu Stanojevića (1988) iz Pločnika, opština Doboj, zbog sumnje da je u ranim jutarnjim satima u naselju Bare provalio u kuću vlasništvo Momčila M, koji je na radu u inostranstvu, te izazvao požar.

Vatra je, naime, buknula oko šest sati ujutro, te zahvatila sprat i krov kuće. Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Doboj, a uviđajem, koji su izvršili policija i inspektor za protivpožarnu zaštitu, utvrđeno je da su obijena ulazna vrata, nakon čega je izvršena premetačina stvari. Provalnik je potom u jednom dijelu prostorije na spratu zapalio odjeću, nakon čega se vatra proširila.

Naime, kako se moglo čuti od komšija, u kući Momčila M. nema struje. Kada je provalnik, koji je ušao u kuću dok je još bio mrak, to shvatio, stavio je odjeću na gomilu i zapalio je, po svemu sudeći, sa namjerom da osvijetlio prostoriju. Međutim, vatra se očito otela kontroli, te je zahvatila namještaj i dio krova. Provalnik je potom pobjegao, a da li je nešto uspio ukrasti, za sada nije poznato.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policija je nekoliko sati kasnije identifikovala i privela Stanojevića, koji je, nakon saslušanja, uz izvještaje kojim se tereti za izazivanje opšte opasnosti i tešku krađu, predat Okružnom tužilaštvu Doboj.

Inače, Stanojević je, podsjećamo, hapšen i u februaru prošle godine zbog sumnje da je pokušao da napastvuje šestogodišnju djevojčicu. Tada je, podsjećamo, priveden i Toni Labudović (48) iz Doboja, koji je sumnjičen za zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo