Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

“Nama se stvar otima kontroli. Moramo pooštriti mjere”: Merkel za potpuno zatvaranje Njemačke

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Kancelarka Merkel je ukazala na to da je tijekom božićnih praznika dnevno 50.000 Nijemaca putovalo na Kanarske otoke i Maldive.

Njemačka kancelarka Angela Merkel založila se, tokom sastanka vodstva Kršćansko-demokratske unije (CDU), za mogućnost potpune zabrane putovanja u cilju smanjenja broja novozaraženih, javljaju u utorak njemački mediji.

“Nama se stvar otima kontroli. Moramo pooštriti mjere inače ćemo za 14 dana opet biti tamo gdje smo bili. Zar ne možemo zabraniti putovanja”, rekla je Angela Merkel tijekom video-konferencije s čelnim CDU političarima saveznih pokrajina, prenosi dnevnik “Bild” pozivajući se na sudionike sastanka.

Ona je ukazala na to da je tijekom božićnih praznika dnevno 50.000 Nijemaca putovalo na Kanarske otoke i Maldive.

“Trebali bismo zračni promet tako prorijediti da se više ne može nikuda”, rekla je Merkel prema iskazima sudionika sastanka te je istodobno spomenula i mogućnost zatvaranja granica, kao što je to bio slučaj na proljeće.

Ona je na istom sastanku dovela u pitanja ublažavanje strogih mjera zatvaranja nakon sredine veljače. Kao razlog i dalje teškoj situaciji, unatoč padu broja novozaraženih, Merkel je navela pojavu novog mutirajućeg koronavirusa koji se širi mnogo većom brzinom.

Ako dođe do eventualnog popuštanja mjera nakon sredine februara, Merkel je mišljenja da prvo treba otvoriti vrtiće i škole, nakon toga maloprodaju i tek na kraju gastronomiju.

U Njemačkoj su do sredine februara na snazi oštre mjere zatvaranja koje uključuju zabranu rada gotovo cjelokupne maloprodaje, ugostiteljskih, kulturnih i sportskih objekata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oštro pismo Predsjedništvu BiH: “Ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini proglasiti personom non grata”

“Retorika ambasadora je identična retorici Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana, koji su se upravo na isti način ‘zalagali za...

Možda vas zanima i ovo