Petak, 18 lipnja, 2021

NAP: U doktorskoj disertaciji dr. Izetbegović naveden mentor Asim Kurjak

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Čak se i u radu zahvalila prof. Kurjaku, mentoru njenog rada, te prim. Dr. Stjepanu Skenderoviću, prof. dr. Idrizu Bukviću i prof dr. Sreći Šimiću.

Nakon intervjua koji je prof. dr. Asim Kurjak dao za Face TV gdje je komentarisao zvanično obrazovanje generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, sve su češća pitanja u javnosti u vezi sa vjerodostojnosti diplome Izetbegović.

Izetbegović je u svojoj biografiji ustvrdila da je u ratnim godinama specijalizaciju iz ginekologije, koju je započela u Sarajevu, nastavila u Zagrebu, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Između ostalih, cijelu priču je komentarisao Elmedin Konaković koji je kazao:

Foto: NAP

“Da neko lažira specijalizaciju nije mi izgledalo logično, bez obzira što poznajem gospođu. Obećavam da ću u hitnom roku napisati dopis i zatražiti od Izetbegović dokumentaciju i to će se brzo realizirati“, kazao je Konaković.

Novinska agencija Patria u posjedu je nekoliko strana doktorske disertacije dr. Izetbegović gdje se navodi da joj je mentor Asim Kurjak.

Foto: NAP

Čak se i u radu zahvalila prof. Kurjaku, mentoru njenog rada, te prim. Dr. Stjepanu Skenderoviću, prof. dr. Idrizu Bukviću i prof dr. Sreći Šimiću.

Uz još neke ljekare dr. Izetbegović je posebno zahvalila dr. Senadu Mehmedbašiću za pomoć tokom izrade doktorske teze.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo