Utorak, 16 kolovoza, 2022

Napad dronom na generalštab ruske flote u Crnom moru, otkazana proslava Dana mornarice

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Sve proslave vezane za Dan ruske mornarice otkazane su iz sigurnosnih razloga, kazao je Razvožajev i zamolio stanovnike Sevastopolja da ne napuštaju svoje domove “ako je moguće”.

Napad bespilotnom letjelicom izveden je danas na generalštab ruske flote u Crnom moru u Sevastopolju, a ranjeno je pet osoba, rekao je guverner pripojenog Krimskog poluotoka Mihail Razvožajev, prenosi agencija Beta pozivajući se na AFP.

„Jutros su ukrajinski nacionalisti riješili da nam unište Dan ruske mornarice“, koji se danas slavi u Rusiji, napisao je Razvožajev na Telegramu.

Rekao je kako je dron došao do dvorište generalštaba Flote i kako ima pet ranjenih među zaposlenima u generalštabu. Po njegovim riječima nema mrtvih.

Sve proslave vezane za Dan ruske mornarice otkazane su iz sigurnosnih razloga, dodao je Razvožajev i zamolio stanovnike Sevastopolja da ne napuštaju svoje domove “ako je moguće”.

Velike proslave predviđene su povodom ovog praznika širom Rusije, sa pomorskom paradom u Sankt-Peterburgu koju treba nadgledati ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ovo je prvi put da ruske vlasti javljaju o takvom napadu od početka njihove ofanzive na Ukrajinu 24. februara.

Na samom početku ofanzive na Ukrajinu Rusija je zauzela južni dio države, regiju Herson koja se nalazi nedaleko od Krima anektiranog 2014. godine.

Posljednjih sedmica su ukrajinske snage krenule u kontraofanzivu na jugu da povrate izgubljene teritorije i imale su određene uspjehe. U srijedu je u ukrajinskim udarima djelimično uništen važan most u Hersonu, gradu koji je pod okupacijom ruskih snaga.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo