Petak, 29 rujna, 2023

Napad ispred škole u Sarajevu: Učeniku slomili nos jer je “popularan među djevojkama”

Preporučeno

Sedamnaestogodišnji učenik drugog razreda J. S. napadnut je u četvrtak oko 13.30 sati ispred Elektrotehničke škole za energetiku u sarajevskom naselju Pofalići kada je krenuo na nastavu i tom prilikom slomljen mu je nos. Kako je kazala sestra maloljetnog J. S. Emina Suljić, ispred škole ga je čekala grupa momaka s Ilidže i okolice.

djecaci-tuca– Brat je krenuo u drugu smjenu i otišao da jede prije nastave. Kada je došao pred školu, oni su ga opkolili, a jedan od mladića iz grupe udario ga je u nos i onesvijestio. Istrčali su zaštitari iz škole i mladići su se razbježali. On i njegov brat blizanac poznavali su nekoliko napadača – kazala je Suljić, kako je citira Dnevni avaz.

Isti list piše da je maloljetnik nakon napada odvezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je urađen CT glave, nakon čega je utvrđeno da, osim slomljenog nosa, nije bilo drugih povreda. Sestra Emina smatra da je motiv za napad na njenog brata ljubomora.

Upravo se čita:  Ispravljena nepravda prema penzionerima: Sada je isto na Domu naroda da usvoji ovaj zakon

– Brat izlazi na Ilidžu i popularan je među djevojkama. Zbog toga su ga upozoravali da ne smije više dolaziti na Ilidžu. Incident smo prijavili policiji, koja će izuzeti snimke školskog videonadzora – rekla je Suljić, čiji je brat identificirao petoricu napadača.

U MUP-u KS potvrdili su da je maloljetni J. S. toga dana u16.45 sati u Drugoj PU prijavio napad. O incidentu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS, dok policija radi na identifikaciji napadača i rasvjetljavanju ovog incidenta.

Upravo se čita:  Stiže nam Miholjsko ljeto: Očekuju nas temperature i do 29 stepeni

Prepucavanje putem Facebooka

Direktorica škole Samira Karamehić kazala je da učenik J. S. nije bio problematičan te da mladići koji su ga napali nisu njihovi učenici.

– Kako smo doznali, oni su došli s Ilidže, a napad je uslijedio nakon prepucavanja putem Facebooka. Učenika smo zbrinuli i u pratnji sestre uputili ljekaru te odmah obavijestili policiju. Odavno imamo zaštitare u školi i veoma dobru saradnju s policijom tako da već dugo nismo imali incidenata. Trudimo se i uspijevamo da djeci dajemo pozitivne vrijednosti i uzore – kazala je Karamehić i dodala da cijelo društvo mladima treba ukazivati na pozitivne stvari kako se slični incidenti ne bi ponavljali, piše Avaz.
(Dnevni avaz)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo