Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Napad ispred škole u Sarajevu: Učeniku slomili nos jer je “popularan među djevojkama”

Nemojte propustiti

Sedamnaestogodišnji učenik drugog razreda J. S. napadnut je u četvrtak oko 13.30 sati ispred Elektrotehničke škole za energetiku u sarajevskom naselju Pofalići kada je krenuo na nastavu i tom prilikom slomljen mu je nos. Kako je kazala sestra maloljetnog J. S. Emina Suljić, ispred škole ga je čekala grupa momaka s Ilidže i okolice.

djecaci-tuca– Brat je krenuo u drugu smjenu i otišao da jede prije nastave. Kada je došao pred školu, oni su ga opkolili, a jedan od mladića iz grupe udario ga je u nos i onesvijestio. Istrčali su zaštitari iz škole i mladići su se razbježali. On i njegov brat blizanac poznavali su nekoliko napadača – kazala je Suljić, kako je citira Dnevni avaz.

Isti list piše da je maloljetnik nakon napada odvezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je urađen CT glave, nakon čega je utvrđeno da, osim slomljenog nosa, nije bilo drugih povreda. Sestra Emina smatra da je motiv za napad na njenog brata ljubomora.

– Brat izlazi na Ilidžu i popularan je među djevojkama. Zbog toga su ga upozoravali da ne smije više dolaziti na Ilidžu. Incident smo prijavili policiji, koja će izuzeti snimke školskog videonadzora – rekla je Suljić, čiji je brat identificirao petoricu napadača.

U MUP-u KS potvrdili su da je maloljetni J. S. toga dana u16.45 sati u Drugoj PU prijavio napad. O incidentu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS, dok policija radi na identifikaciji napadača i rasvjetljavanju ovog incidenta.

Prepucavanje putem Facebooka

Direktorica škole Samira Karamehić kazala je da učenik J. S. nije bio problematičan te da mladići koji su ga napali nisu njihovi učenici.

– Kako smo doznali, oni su došli s Ilidže, a napad je uslijedio nakon prepucavanja putem Facebooka. Učenika smo zbrinuli i u pratnji sestre uputili ljekaru te odmah obavijestili policiju. Odavno imamo zaštitare u školi i veoma dobru saradnju s policijom tako da već dugo nismo imali incidenata. Trudimo se i uspijevamo da djeci dajemo pozitivne vrijednosti i uzore – kazala je Karamehić i dodala da cijelo društvo mladima treba ukazivati na pozitivne stvari kako se slični incidenti ne bi ponavljali, piše Avaz.
(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Magoda: Zbog nedostatka stikera za vize ugrožen dolazak 10.000 turista iz zemalja Zaljeva

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda upozorava da je zbog nedostatka stikera za vizu ugrožen progres i realan cilj...

Možda vas zanima i ovo