Srijeda, 26 siječnja, 2022

Napad na džematlije Atik džamije u Bijeljini

Nemojte propustiti

Jutros oko 3.45h pet lica je upalo u Atik džamiju u Bijeljini i pokušalo spriječiti prisutne džematlije u obavljanju vjerskih dužnosti.

Bošnjaci u Bijeljini nemaju mira ni u RamazanuPo riječima Samir ef. Camića, glavnog imama MIZ Bijeljina,”ova su lica upala u džamiju u toku učenja sabahske mukabele i uz psovke i vrijeđanja provociralo prisutne džematlije. Bez obzira na njihovo takvo ponašanje, džematlije su na civiliziran način udaljile ove osobe iz džamije nakon čega smo pozvali policiju.”

Pripadnici CJB Bijeljina su ubrzo pronašli počinitelje od kojih se četvorica državljani Srbije, a peti akter ovog nemilog događaja je maloljetna osoba iz Bijeljine. Kako je potvrđeno iz CJB Bijeljina, ova su lica lišena slobode po nalogu tužioca koji im je odredio jednodnevni pritvor.

Ovo je još samo jedan u nizu napada na Atik džamiju i njene džematlije. Podsjećamo, u posljednjim incidentima polomljena je česma u haremu, zatim polupana stakla na džamiji, ispisivani su uvredljivi grafiti na fasadi džamije i sl.

(Bh-index / BIR.ba)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo